Edzés szülés után 3-rész (utolsó)

Sziasztok!

Elérkeztünk az utolsó szülés utáni edzés bejegyzéshez. Mert ha szépen
követtétek a tanácsaimat ekkorra már lassan de biztosan rendeződött a testünk vagy már csak kicsi emlékét hordozzuk a szülésnek. Tudom, hogy nem könnyű elkezdeni a mozgást de a helyzet az, hogy nem engedhetjük meg magunkat a mai világban azt, hogy ellustuljunk. Több oka is van de az első az egészségünk! Én ugye edzőként lettem várandós és eléggé magas a fájdalom küszöböm valamint eléggé jól bírom a stresszt is és a testem is viszonylag erős. Viszont hazudnék, ha azt mondom, az elmúlt fél évben nem éltem át a mélyéget én is! Kb. olyan szintre kerültem mint amikor életedben először állsz neki valamit mozogni. Én aki erőemeltem, cross fitteztem, több ezer kilit futottam és több tíz spartan versenyt
lenyomtam, ott álltam 4 hónappal a szülés után és alig akartam elhinni, hogyennyire legyengültem. Márpedig de! Itt ennél a pontál kapcsolt be a borzasztóan nagy akaraterőm és az a tudat, ha most nem folytatom még keményebben mint eddig akkor az eddigi életem és hitvallásom a porba hull.

Tudom, kedves anyukák, hogy a baba az első, ez így is van! De a baba is
akkor érzi jól magát ha a mama is! Mostanában sok kismamával találkozom és azt látom, hogy borzasztóan szoronganak, és aggódnak. Bevallom én nem vagyok ennyire aggódó típus. Mert nem kell!!! Nem szabad!!!! Csak lazán a baba úgyis tudja mi a jó neki. Figyelni azt kell, a jeleket! Rohadtul nehéz összehangolni az edzést a babával de nem lehetetlen. Fárasztó mert kurvára az. Számolgatni mikor, hol kell etetni, úgy időzítsünk, pakolni mit vigyünk neki, ruha, játék pelus, esetleg babakocsi….stb…tudom, tudom és sokszor ekkor megy el a kedvetek a mozgástól mert inkább nem. Nehéz, fáradtak vagyunk, kialvatlanok és feszültek. De tedd fel a kérdés ez így hosszútávon jó? Kifizetődő? Boldoggá tesz? A sport jótékony hatásait most nem írom le mert szerintem mindenki tisztában van vele már!

A baba akkor is fel fog nőni ha te több időt szánsz magadra és nem válsz
áldozatává az anyaságnak! Mert nem erről kell, hogy szóljon a dolog, nem ettől lesz a gyereked, jó, tanuló, vagy jól nevelt. Ha te kiegyensúlyozott és boldog vagy a bőrödben akkor nagyobb és több türelmed lesz a babáddal is foglalkozni a nap többi 21-22 órájában!

Az edzésre visszatérve pedig ha már eljutottál eddig a 7 hónap körül már
nagyjából 90% os vagy. Az étkezésre már szoptatás mellet is tudsz figyelni
ezzel kapcsolatban privátban szívesen adok tippeket. Aki viszont már nem
szoptat annak javaslok egy labor vizsgálatot, hogy lássuk mennyire merült le a testünk. A hajhullás szoptatás után pár hónapra leáll és szépen elkezdenek nőni a baba hajak :).

Előtérbe kell helyezni a vitaminok szedését! Igen muszáj!!! A baba teljesen
leszívja testünket és amit esetleg sikerült anno felhalmozni az most pang!
Fontos! Ezért kell a labor is!

Aki futni szeretne elkezdeni az már lassan szépen el is kezdheti egyedül
vagy a babával, (babakocsiban) de ha emlékeztek én már decemberben (3 hónappal a szülés után) próbálkoztam, kisebb-nagyobb távokat sikerült is megtenni de nálam sajnos más okok miatt most a futás még nem szabad erőltetni de fogok írni erről is, hogy milyen betegséggel kellett most szembesülnöm ami az egész életemet felforgatta és felforgatja!

Remélem tudtam segíteni nektek ebben az elmúlt több mint fél évben a szülés utáni edzésben! Innentől sem lesz könnyű, sőt ugye a babák nőnek, kusznak, jönnek-mennek de minden megoldható csak akarni kell és nagyon jól összeszervezni! 

A további bejegyzésekben majdahogy már említettem és adós vagyok a kezelésekkel kapcsolatban egy cikkel valamit jön majd az én sztorim a betegségről és továbbra is írok beszámolokat arról, hol tartok és milyen új dolgokat probáltam ki. Lesznek a futásról is cikkek. 

Bármilyen kérdésetek lenne írjatok nyugodtan. 

És gyertek edzni nem csak anyukákat, kismamákat várok, bárkit aki feláll arról a bizonyos kanappéról! 

Hajrááá! 

Edzésre Fel! 

Szép napot! 

Timi