Ági története

Sziasztok!

Szeretném veletek megismertetni Ági történetét!

Ági 2015 nyár elején keresett meg, bár ismertségünk több mint 6-7 évre nyúlik vissza, akkor még mint manikűröshöz járt nem pedig edzőhöz…igen, sok rétű a végzettségem, de most nem ez a lényeg.

Ági korát nem említeném mert ez magán ügy a lényeg, hogy segítséget kért tőlem testének formálásához, karban tartásához! Nagyon örültem neki, hiszen mindig is kedveltem őt és nekünk “múltunk van már”…:).

Mivel utólag már bevallottam neki ezért nem félek leírni, hogy amikor megláttam nem hittem a szememnek mert úgy éreztem valami nem jól van vele, nem véletlen érezte szükségét, hogy változtasson. Na nem kell drasztikus dolgokra gondolni mert Ági mindig annyira csinosan és ízlésesen öltözik, hogy nem szakembernek fel sem tűnik miről is beszélek.

A beszélgetés alatt kiderült, hogy komoly problémái voltak gerincével és a térde is sérült, pontosabban nincs oldalszalagja a térdében ezért nagyobb odafigyelést igényelt az edzése. Mivel a cél inkább a feszesítés, formálás volt és nem a fogyás mert Ági azért nem túlsúlyos az étrendje nem igényelt drasztikus változtatást.

Elindultunk, elkezdtük! Nem tudtam vele igazán hatékonyan edzeni az első időkben mert figyelni kellett a gerincére és a térdére. Aki ismer tudja, hogy a saját súlyos edzések híve vagyok vegyítve picit a súlyzózással és a TRX-el. Elővettem a gerinc edzői tudásomat kicsit utána jártam a dolgoknak és ennek tudatában kezdtem Ágival foglalkozni. Nem tudok az ő nevében nyilatkozni de szerintem az első idők nem lehettek könnyűek neki. Sok idő ment el a tartó izmok erősítésével a helyes mozgás kultúra kialakításával. Ági nagyon alapos szinte néha már túlontúl is…Ezért tudtunk haladni és sikeresen felépíteni egy alapot.

IMG_20150902_073711   IMG_20150902_073727

IMG_20150904_074725

 

Sokszor említette, hogy a műtét előtt szeretett kint futni a férjével a terepen és nagyon sajnálja, hogy most már ezt nem tudja megtenni mert félti a gerincét…és joggal hiszen aki fut azt tudja, hogy igen csak megerőltető egy mozgás forma. Én már akkor úgy gondoltam, hogy azért idővel meg lehet próbálni, de szigorúan csak fokozatosan! Persze nem erőltettem hagytam had forrja ki magában ezt a dolgot.

Szépen haladtunk mint az a képeken is látjátok nagyon jó kis izmokat növesztett Ági, szép hátizmokat, vállat és karokat, bár ő mindig elégedetlen…mint minden nő! 🙂

IMG_20150911_071647 IMG_20150911_071749                                                                                    IMG_20150911_072129

Úgy gondolom, hogy immár 1 évvel a hátunk mögött a célt elértük, bár ezt az állapotot sajnos vagy éppen nem csak folyamatos mozgással, edzéssel lehet fenntartani. Mindig mondom a vendégeknek, hogy ez nem mard ilyen, ha abba hagyod a mozgást – és ez független attól, hogy edzővel edzel vagy egyedül – akkor az állapotod nem marad meg hanem össze esel, elhízol, elpuhulsz és kezdheted elölről!

Ági még nem adta fel és ennek nagyon örülök és most kezdte úgy érezni, hogy kell még valami plusz. Pedig már beiktatta magának a balettot is…ez valami új irányzat, állítólag nagyon jó, (ne kérdezzetek nem tudok nyilatkozni) :). Ezen felül úgy érzi, hogy megpróbálkozna a futással! Húha!!! Ez az idő is eljött! Ha jól tudom a héten már megvette a futó cipellőjét úgyhogy jön a második felvonás a FUTÁS újratanulása!!! 🙂

Azért szerettem volna megosztani veletek ezt a kis történetet, mert szeretném ha erőt merítene belőle mindenki akinek vannak gerinc, térd problémái  van családja és mellette dolgozik, de szeretne fitt maradni! Ági a héten sokszor sokáig dolgozik intézi a családi ügyeket és képes az edzés miatt is korán felkelni, hogy ne maradjon ki 1 nap sem. Mindent meg lehet oldani csak akarni kell! De ehhez kell egy olyan család aki támogat és segíti az ” Anyát, a Nőt, a Feleséget” :). Tisztelni kell a másik embert és sokat beszélgetni, tudni kell háttérbe vonulni és hagyni a másikat érvényesülni!