Mi is az a SWAMI!?

Sziasztok!

Ez egy jó kérdés: Mi is az a SWAMI!

Pontosat én sem tudok mondani de megpróbálom körül írni és elmesélni a tapasztalatomat! Most nem a szokásos cikket fogjátok tőlem kapni hanem kicsit más oldalról közelítjük meg az egészségmegőrzést! Hol is kezdjem? Talán ott, hogy van egy nagyon kedves vendégem Sz.L. aki a segítségemet kérte teste karban tartásához. Egy ideje már együtt dolgozunk és aki járt edzőhöz az tudja, hogy a beszélgetés és egymás megismerése jobban mondva az edzőnek kell a vendéget ismerni de előfordul, hogy kölcsönös a “terápia”! Mert igen néha az edzés egy terápia is és most nem térnék ki arra, hogy edzés közben milyen hormonok és egyéb pozitív dolgok szabadulnak fel a testünkben mert azon felül is van az edzésnek terápiás része…a beszélgetés! Ilyenkor alkalmam nyílik jobban megismerni a vendéget így történt ez Vele is! Mesélte, hogy mivel foglalkozik és hogy egy egészségházat működtetnek ahol különböző kezeléseket végeznek mint pl. lökéshullám terápia! Ez azért is került szóba mert mint tudjátok rengeteget sportolok annál is többet futok mostanság. Hétről, hétre újabbnál újabb kihívások elé állítom magam.

Sajnos azonban ezt nem mindig háláljam meg a testem. Eleve hátránnyal indulta maikor belevágtam tavaly ebbe a nagy Spartan Race őrületbe ami nálam már áthajlik a terepfutások világába is! Sőt! Jövőre vannak igazán ütős terveim ezzel kapcsolatban ezért sem mindegy milyen a fizikai állapotom!

Visszatérve így jött képbe ez a kezelés. De ez csak 1 a sok közül! Nem részletezném de szerinte mindenki tudja milyen ma Magyarországon az egészségügyi…bejutni ma például egy ortopédiára…na felejtsd el. Addigra kinő a 3 lában kb. A baj az hogy már nem csak sztk szinten van probléma, hanem a magán orvosi rendelésre is min 2 hónap a várakozási idő! Hiába az orvosok leléptek innen…nem is hibáztatom őket érte! Na de kanyarodjunk vissza! Beszélgetéseink alkalmával L. mindig invitált, hogy próbáljam ki kezeléseiket mert látta, hogy fajdalmaim vannak….mit mondja voltak sajnos genetikailag is hoztam egy ki csomagot és én még rásegítettem…de hát nem tehetek róla imádok futni :). Után a olvastam és amikor már úgy éreztem tényleg kell valami a heti masszázsokon, nyújtáson, szaunán kívül – akkor a segítségét kértem.

El is küldött Krisztihez aki egy tündéri bájos csajszi nem is értem, hogy lehet még ilyen kedves egész nap le-fel, jobbra-balra ugrál, hogy segítse a kezelésre váró embereket én még mérgesen nem láttam! 🙂

A hangulat a központban olyan chill…meditációs zene az ember úgy érzi ez a béke szigete. Megnyugszik. Első kezelés Kriszti elmondja mit fog csinálni megkérdezi, hogy hol érzem. Hol szeretném! Hozzátartozik a történethez, hogy “normál” esetben mielőtt valakit elkezdenének kezelni a doktornő aki valóban DR. átnézi a leleteket, csinál egy állapotfelmérést és ezek fényében kapja meg a kedves páciens a megfelelő kezelést! Tehát nem csak úgy hasra üt Kriszti (akinek szintén komoly eü. szakképesítése van! ).

Mi is az a lökéshullám terápia?

A kezeléskor keltett hanghullámok a kezelt területen vérbőséget okozva felpezsdítik vérkeringését.

  • Ezért a gyulladást okozó és hónapok, évek (sőt akár évtizedek) alatt lerakódott anyagok  a fájdalmas területről gyorsabban elszállítódnak a vérárammal.
  • A radiális lökéshullámok azonban ennyivel még nem érik be. A kezelt területet körülvevő izmokat is megdolgozzák, és görcsös feszülésük oldódik. Ezért mérséklődik a fájdalma is.
  • A terápia a kezeléssel még nem ér véget. Egyik legfőbb előnye, hogy a kezelt terület vérbősége a kezelés utáni hetekben is fennmarad, és a rendelőből kilépve szervezete öngyógyító folyamatai heteken keresztül zavartalanul dolgoznak tovább.

Kb a lényeg! Bevallom néha nem volt kellemes érzés de csak az első 1-2 alkalom volt enyhét fájdalmas. 10. alkalomra már semmi kellemetlent nem éreztem. Nekem a lábfejemen a “bütyök” e- volt problémám, mind két oldalra el kezdett növögetni és futásnál néha elviselhetetlen volt a fájdalom. Rengeteg féle cipőt vásároltam éppen azért, hogy kiderüljön melyik a jó. Megnézettem a lábam milyen típusba tartozom és ennek fényében nézelődtem de ezen a problémán egyik sem segített. A másik, hogy más cipőt használok a spartan versenyekre és más kell a terepfutásokra. A lényeg a kezelés végén valóban javuló tendenciát mutat a lábam és a csípőm is. Igen sajnos annyira elfutottam a lábam, hogy a fájdalom vagyis a sérülés kezdett torziót mutatni már a csípőmben is! Erre is használtuk a lökéshullámokat és még valamit ez perig a mágnes terápia azaz Sejtfrekvenciás terápia.

Lényeg: Képes a sejtek működésének befolyásolására, fájdalom mentes. Felgyorsul a sejtek anyagcsere folyamata, regenerációja, csökken a fájdalom, a szervezet öngyógyító mechanizmusa fokozattan érvényesíti hatását.

Hűűű ezt nagyon szerettem itt csak feküdni kellett és meditálni! Sokszor sajnos nem tudtam kikapcsolni… a melóm sajnos ad bőven agyalni valót! De például amikor tudtam, hogy versenyem lesz előtte 1-2 nappal elmentem kezelésre és fájdalom mentesen tudtam le a kilométereket!

Szóval csak ajánlani tudom a helyet!

Milyen kezelések vannak még? Itt sorolom:

  • Gépi nyirokmasszázs-hullámmasszázs (verseny után fantasztikusan felfrissíti a lábakat)
  • Lágy-Lézer Terápia
  • Állapotfelmérés
  • Elekrto Terápiás edzés
  • Ayurvéda Testmasszázs
  • Sorselemzés
  • akit érdekel mert miért ne mert a test a lélek ápolása nélkül nem fejlődne: Quantum-gyógyászat tanfolyam

Próbáljátok ki ajánlom mindenkinek főleg aki sportol de bárkinek akinek bármilyen testi problémája van vagy esetleg lelki! 😉

Swami swami1

Elérhetőség:

SWAMI

Szépség és Egészség Központ

2030 Érd Felső út 7. I.emelet

https://www.facebook.com/swamikozponterd/?fref=ts